• Raadsels en puzzels

Raad de straat in Leuven – Editie 26.04.2021

Raadsels en puzzels |

Ken jij alle hoeken en straten van Leuven? Dan kan jij ongetwijfeld raden waar deze foto werd genomen!

Foto © KIK-IRPA, Brussel, www.kikirpa.be

Oplossing

Het juiste antwoord is de Tiensestraat. De foto werd genomen vanuit de Savoyestraat en dateert van rond 1950. We zien de panden van Coiffeur François, de winkel Boddez-Mispelter en de winkel Zaden Em. Taymans. Tegenwoordig vind je hier Bite Leuven, Restaurant De Valck en taverne en huisbrouwerij Domus.

Het gebouw links waar je nu kan brunchen bij Bite Leuven heet trouwens “Stadswoning De Rooden Haan”. Oorspronkelijk had dit gebouw uit 1715 maar één verdieping, maar in 1845 kreeg het een tweede verdieping bij. Het pand was ook ooit een naaiwinkel met reclame voor Singer.

Het middelste gebouw was lange tijd een hoeden- en kledingwinkel. Nadat het oorspronkelijk echtpaar stopte met hun winkel Boddez-Mispelter, nam zoon Armand Boddez de zaak over onder de naam “Armand Boddez”. Hij was bovendien ook bekend van zijn zaken Spaghetti House en de Funnyclub.

Het rechtse gebouw ten slotte maakte deel uit van het “Moriaenshooft” uit 1537. Dit complex is uiteengevallen in zes verschillende panden en was dus vroeger een deel van het College van Luik!