• Wat te doen

Saint Amour 2022: een ode aan boeken, schrijvers en reizen

Wat te doen |
logo Saint Amour 2022, hart als landkaart

Valentijn, de dag van de liefde! Voor elkaar, maar in dit geval vooral: voor boeken en schrijvers! Want op 16 februari is het weer tijd voor Saint Amour, de 27ste editie al. Voor deze gelegenheid werd een moderne stationsroman geschreven door niemand minder dan Thomas Gunzig, Caroline Lamarche, Lisette Lombé, Lize Spit, Erwin Mortier en Rob van Essen. Ze gaan op tournée door Vlaanderen, vergezeld door Raoul de Jong en Marieke Lucas Rijneveld, voorzien van live muziek door Dijf Sanders.

Dit jaar staat Saint Amour helemaal in het teken van reizen, wat ook weerspiegeld wordt in het logo van dit jaar! Het hartje is helemaal omgetoverd tot een prachtige landkaart. In samenwerking met Europalia Trains & Tracks werd ook het locatieproject ‘Tussen de lijnen’ opgezet.

“Amor omnia vincit. Of: de liefde overwint alles. De Romeinse dichter Vergilius schreef het op, vele eeuwen geleden. Later werd zijn boodschap op doek hertaald door de Italiaanse barokkunstenaar Caravaggio. Vandaag is het onze beurt om de liefde te bezingen, na maanden van stilstand en isolement. Voor de nieuwe Saint Amour – de 27ste alweer – gooien we ramen en deuren open en trekken we de wijde wereld in. Samen met acht schrijvers en dichters en hun betoverende oeuvre.

Klinkt goed, niet? Bestel snel jouw tickets voor Saint Amour 2022 via de website van 30CC!