• Weetjes

Stem jij Leuven tot beste toeristische bestemming van Europa?

Weetjes |

Altijd leuk als we de week kunnen inzetten met goed nieuws! Het goed nieuwtje van de week waarvan sprake: Leuven staat op de shortlist met de 20 beste toeristische bestemmingen in Europa! De komende drie weken, tot 10 februari, kunnen we stemmen om onze mooie stad de absolute nummer #1 plek te laten veroveren, maar dat wordt allerminst een eenvoudige opdracht! De concurrentie is waarlijk moordend.

Leuven verkeert op de shortlist in goed gezelschap! Andere genomineerden zijn bestemmingen die al jaren op onze bucketlist staan, of waar we met plezier nog een paar keer zouden terugkeren. Denk maar aan Kreta, Athene, Rome, Luzern, de Amalfikust, Wenen, Londen, Amiens… Ook enkele bestemmingen die we op die bucketlist nog snel gaan toevoegen! Stevige concurrentie dus voor Leuven, dus alle stemmen zijn heel hard nodig. Wil jij helpen om Leuven te verkiezen tot Beste Europese Bestemming van 2022, breng dan hier jouw stem uit.

Dat Leuven dit jaar op de radar komt van vooraanstaande internationale (reis)media als één van de meest aantrekkelijke steden in Europa om te bezoeken en te verblijven, is een geweldige erkenning. Het betekent ook een belangrijke meerwaarde om de bekendheid van onze stad te verbeteren bij reizigers wereldwijd. – schepen van toerisme, Denise Vandevoort

Wat maakt Leuven dan zo bijzonder, dat het een plekje tussen deze geweldige bestemmingen verdient? De organisatie omschrijft het als volgt: “Sprankelend en betrokken, gaat en denkt Leuven vooruit en richt het zich op een inclusieve toekomst voor iedereen, van jong tot oud, van studenten tot ondernemers en start-ups, van gezinnen, over kunstenaars en creatievelingen tot handelaars(…) Leuven is een stad waar alles mogelijk lijkt, waar energie circuleert en de waarden van wederzijdse hulp, delen, vriendschap en uitwisseling, een stad waar elke ontmoeting telt.

In ieder geval: Leuven is de enige Belgische bestemming die op de lijst staat. Alweer een reden om Leuven officieus aan te duiden als beste stad van België, als je het ons vraagt.

Afbeelding © Kevin Liebens