• Eten en drinken

Streekgerecht Leuvense Boekstring maak je zo

Eten en drinken |

Wij zijn dol op streekgerechten. Een simpel en typisch Leuvens recept is dat voor Leuvense Boekstring. Dit traditioneel gerecht wordt telkens geserveerd op de jaarmarkt tijdens Leuven Kermis. Benieuwd hoe je het zelf maakt? Volg dan het volgende recept!

– Fileer bakharingen en haal de graatjes weg.

– Wrijf de filets vervolgens in met olijfolie.

– Gril de vis aan beide kanten.

– Snijd een dikke snede brood en voeg wat olijfolie toe.

– Rooster het brood aan beide kanten.

– Plaats de filets op het brood en serveer met een lekker slaatje of ajuinsaus.

Simpel, Leuvens en vooral lekker. Smakelijk!

Bekijk hoe je het gerechtje oppimpt à la Meus via http://bit.ly/LeuvenseBoekstring. 👈

Foto © Dagelijkse Kost