• Wat te doen

Strijk neer in 30CC voor een muzikale avond met schitterende strijkkwartetten

Wat te doen |

Zeg, nog eens zin in een avondje vol magnifieke muziek? Dan heb ik weer een prachtige aanrader voor je! Want op donderdag 3 februari kan je in 30CC genieten van een avond vol schitterende strijkkwartetten! Het genre strijkkwartet wordt vaak gezien als de ultieme test voor componisten: je hebt namelijk acht handen van vier mensen, die in een spontane interactie als een eenheid moeten klinken. Niet eenvoudig, maar wanneer het lukt is het magnifiek om te horen.

En net omdat het zo fantastisch is om mee te kunnen maken, wordt de Schouwburg in de handen gegeven van één van de allerbeste strijkkwartetten van dit moment: Maxwell Quartet.

Het Maxwell Quartet, dat zijn vier jonge Schotten die naast Beethoven en Haydns klassieke kwartetten ook Schotse folksongs brengen. Vier vrienden die samen opgroeien, Schotse volksmuziek spelen en uitgroeien tot een bijzonder strijkkwartet: dat belooft een mooi concert te worden!

Enne, ook de jonge generatie mag het beste van zichzelf komen geven op dit concert. BL!NDMAN [strings] mag namelijk openen voor het Maxwell Quartet en dat doen ze met stukken van Reich en Hosokawa. Zij betreden als eerste het podium en bewijzen in een nette 30 minuten dat ze de grootmeesters van de toekomst zijn.

Zeg nu zelf, dat wil je toch niet missen hé? Boek dus snel je tickets via de website van 30CC, noteer het alvast in je agenda en laat je een avond vervoeren door de prachtige tonen van beide strijkkwartetten. Veel plezier!

Foto © Louise Mather