• Wat te doen

Tips voor een leuke kerstvakantie met de kids!

Wat te doen |

Hoe hou je jouw kinderen drie weken lang bezig met leuke activiteiten? We geven je graag wat tips om er samen met je gezin leuke momenten van te maken!

1. Schaatsen tijdens Wintertijd

Leuven baadt weer in gezelligheid, dankzij het programma voor Wintertijd. Aan HAL 5 is een leuke ijspiste ingericht, zodat je weer jouw schaatskunsten kan demonstreren aan iedereen die het zien wil. Vergeet ook niet om een bezoekje te brengen aan de foodcourt of de winterbar om erna weer op te warmen met kerstspecials en warme chocolademelk! De ijspiste staat er nog tot 9 januari.

2. Nooit te jong om te leren

Een museum is ideaal om de interesse van jouw kinderen te wekken voor allerlei boeiende onderwerpen! Uiteraard zijn er het bekende M Leuven, de Sint-Pieterskerk en het PARCUM, maar er zijn nog zoveel andere mogelijkheden. Leuven heeft namelijk ook enkele kleine musea met allerlei leuke onderwerpen! Ken jij het Museum van de Jaartallen al? Of het Scouts & Gidsen Museum en het Zoölogisch instituut? Plan hier jouw bezoek aan een tof museum in Leuven!

3. 1,2,3 Mars!

Wist je dat er ook heel wat leuke wandelroutes zijn die je langs heel wat leuke Leuvense plekjes brengen? Een wandeling naar een waanzinnig uitzicht op de toren van de Universiteitsbibliotheek of de wandeling ‘Verstrooide professoren en gekke geleerden’, bijvoorbeeld. Speciaal voor kinderen is er tijdens Wintertijd ook een interactieve puzzelwandeling ‘De Wensboom’ georganiseerd!

4. Naar de speeltuin!

In het provinciedomein Kessel-Lo kan je heerlijk vertoeven in de natuur, plezier maken in de speeltuinen of deelnemen aan één van de verschillende leuke activiteiten die er georganiseerd worden. Raadpleeg de website voor de laatste updates met betrekking tot de coronamaatregelen.

5. Toerist in eigen stad

Hoe goed kennen jouw kinderen de stad? Soms moet je gewoon eens door je stad lopen, alsof je er nog nooit bent geweest. Stap binnen bij de toeristische dienst van Leuven en ga vervolgens op ontdekkingstocht naar alle bijzondere plekjes. Bezoek de bekende standbeelden zoals Fonske, Fiere Margriet, de Kotmadam of Erasmus en bekijk de trekpleisters van de stad, zoals de Damiaancrypte, de Dijleterrassen of de Vismarkt door de bril van een toerist. Je zal ervan versteld zijn hoeveel leuke details je al die tijd gemist hebt, en welke originele winkeltjes en horecazaken je ontdekt. Deze wandelkaart van Leuven is alvast een goed begin.

6. De stad als openluchtmuseum

Wist je dat Leuven sinds april 2020 lid is van Street Art Cities? Er zijn dan ook heel wat straatkunstwerken te bewonderen in Leuven! Je kan zelf wandelingen samenstellen die zo kort of lang zijn als je zelf wil, of je kan één van de wandelingen uitkiezen die Visit Leuven reeds voor jou heeft uitgestippeld. In ieder geval belooft het zeker de moeite waard te worden! Enkele werken die je zeker gezien moet hebben, bevinden zich ter hoogte van de Lindenstraat 25, de Geldenaaksebaan 200 en de Rijschoolstraat 4.

7. Geocaching

Actief, leerrijk en véél meer dan gewoon een speurtocht! Aan de hand van coördinaten ga je op zoek naar bepaalde plekken waar verschillende wetenschappelijke proefjes en leuke doe-activiteiten op je wachten. Deze route in Leuven wordt georganiseerd door Kinderuniversiteit: “Uit het Arenbergkasteel werd een oorkonde gestolen, een belangrijk document waarin de adellijke titels van de familie Arenberg staan opgeschreven! Help jij Marie-Elise om de oorkonde terug te vinden?”. Vind alle informatie om te kunnen starten hier!

Afbeelding © Stad Leuven