• Wat te doen

Wandelpad aan de vijvers van Bellefroid al volledig toegankelijk

Wat te doen |

Wist je dat je nu ook het volledige wandelpad aan de vijvers van Bellefroid kan bewandelen? Sinds 1 mei 2021 is het wandelpad in Wilsele opengesteld voor het publiek en kan je nu dus volledig rond de zuidelijke vijver van het domein wandelen.

Het domein van de vijvers van Bellefroid is pas sinds begin 2020 eigendom van de stad Leuven. Sindsdien hebben al heel wat Leuvenaars er hun ogen uitgekeken. De voormalige karpervijvers zijn namelijk echt pareltjes! De noordelijke vijver blijft wel nog wat mysterieus, want die kan je enkel zien via een kijkwand. De stad wil er immers zo veel mogelijk de natuur met rust laten en bewaren. Het wandelpad zelf wordt nog uitgebreid met infoborden en twee totempalen en begin juni wordt het dan officieel ingehuldigd. Daar hoef je echter niet per sé op te wachten, want je kan er nu al terecht.

Wist je trouwens al dat de vijvers van Bellefroid in 1940 werden aangelegd om karpers te kweken? De activiteit stopte pas in de jaren 80. Het houten beeld dat in de vijvers werd geplaatst verwijst duidelijk naar dit kweekverleden.

Foto © Stad Leuven (fotograaf: Jan Crab)