• Eten en drinken

Zuiders top-adresje: Buena Onda in de Charles Deberiotstraat

Eten en drinken |

Na de sluiting van de Avocado Bar in de Charles Deberiotstraat 2, bleef het pand gelukkig niet lang leeg. Tegenwoordig vind je er ‘Buena Onda’, een nieuw exotisch must-visit adresje!

Buena Onda is een gezellige empanadaria, een zuiders getinte horecazaak, gespecialiseerd in authentieke empanada’s. Het concept is gegroeid uit een empanada foodtruck: ‘Empanada Royal’. Met deze foodtruck werden verschillende festivals bezocht én werden verschillende events en huwelijksfeesten opgeleukt. De empanada’s worden bereid met zowel Zuid-Amerikaanse als een eigen selectie van groenten, kruiden en vlees. Naast empanada’s vind je er trouwens ook nog andere lekkernijen, denk maar aan patatas brava en taco’s, bijvoorbeeld! Liefhebbers kunnen ook verschillende boxen bestellen, om thuis van te genieten.

De inspiratie voor de zaak en liefde voor empanada’s kwam er dankzij schoonzus Maribel, die hen de Domenicaanse keuken leerde kennen. Helaas overleed zij in 2014 aan kanker. Buena Onda is dan ook een hommage aan haar, en betekent zoveel als ‘Goede reis’.

Dus, spring volgende keer dat je met een klein hongerke door de Charles Deberiotstraat passeert zeker eens binnen bij Buena Onda en laat je verrassen door het gezellige interieur en de fantastische smaken uit de Zuid-Amerikaanse keuken!

📍 Buena Onda, Charles Deberiotstraat 2, 3000 Leuven

Afbeelding © Buena Onda