• Wat te doen

3x fantastische fietsroutes om de benen los te gooien 🚴

Wat te doen |

Met zo’n zonnige winterdagen zoals deze week merk ik pas écht dat ik geen zittend gat heb. Dan kriebelt het écht om er even op uit te trekken met de fiets en de mooie fietsroutes rond Mechelen te ontdekken. Ben je net zoals ik geen stilzitter? Dan heb ik voor jou alvast drie fantastische fietsroutes gevonden, ideaal om die benen los te gooien!

🚴 Rondje Mechelen-Boom : Tijdens de zomer is een aangepaste versie hiervan eigenlijk steevast mijn “even de energie eraf trappen”-route. Je komt langs het Zennegat (en Sjel!), ontdekt op de route ook het tankmonument in Klein-Willebroek en: je passeert een hoop gezellige plekjes waar je een hapje kan eten. Een fietsroute voor genieters, dus!

🚴 De 8 van Rijmenam : op deze vlakke, aangename familiefietsroute kom je niet alleen langs twee mooie kastelen (kasteel Befferhof en kasteel Zellaer), maar fiets je ook langs de KW-linie, een verdedigingsgordel ten oosten van Mechelen die bedoeld was om tijdens WW2 de Duitse inval tegen te houden. Een mooie én leerrijke fietsroute, dus!

🚴 Rondje Mechelen-Lier : Niet alleen deze prachtige fietsroute, maar ook een rijke geschiedenis verbinden Mechelen en LIer. Want wist je dat de ouders van ‘onze’ keizer Karel V, Filips de Schone en Johanna van Castilië, hun huwelijksnacht in Lier beleefd hebben? Met deze fietsroute vertrek je net buiten Mechelen en maak je een prachtige rondrit naar de Pallieterstad. Vergeet zeker de Lierse Vlaaikes niet te proeven als je er dan toch bent, hé!

En: welke ga jij als eerste rondfietsen?