• Eten en drinken

3x toffe terrasjes waar je met zon en heerlijke tapas in Spaanse sfeer komt!

Eten en drinken |

Na het iets minder gezellige weer de afgelopen dagen, belooft het dit weekend weer lekker zonnig te worden. En gelukkig maar! Om je alvast verder in Spaanse sfeer te krijgen, zet ik graag drie van de smakelijkste tapas-terrasjes in Mechelen op een rij. ¡Buen provecho!

🌞 Puncho: Wie zich op dit door groen-omgeven terras zet, vergeet voor een moment dat die zich nog steeds in de Mechelse binnenstad bevindt. Niet verwonderlijk: naast een ongelofelijk relaxe setting, vind je hier Spaanse toppers op het menu! Probeer als dessert trouwens zeker de crema catalán! (Hanswijkstraat 1, 2800 Mechelen)

🌞 Pintxos: Een toplocatie nabij de Vismarkt én heerlijke tapas met een persoonlijke touch: dat is Pintxos. De naam mag dan wel afgeleid zijn van het Baskisch, toch vind je op het immer veranderende menu niet enkel Spaanse keuken. Zo kon je bij Pintxos bv. ook al genieten van sashimi en zelfs cajun fried chicken! (Nauwstraat 12, 2800 Mechelen)

🌞 Sieventos: Deze kleine tapas-bar staat met stip op één voor “kleurrijkste terrasje op de Bruul”. En dan hebben we het natuurlijk ook over het eten! Naast heerlijke croquetas kan je hier ook genieten van een op en top Spaanse zarzuela én Portugese pasteis de nata. Smakelijk! (Bruul 134, 2800 Mechelen)

Dus… waar ga jij als eerste langs op deze tapas-route? 😋

Foto’s © Puncho, Pintxos & Sieventos