• Eten en drinken
  • Shopping

4 (quasi) verborgen parels om te ontdekken in Mechelen!

Shopping |

Met de soldenperiode én de koopzondag dit weekend, vermoed ik dat er weer heel wat gedagtript en ge-weekendje-weg-t zal worden. Wil je graag Mechelen ontdekken zonder op de platgetreden paden te kuieren? Dan heb ik voor jou alvast vier toffe tips verzameld om een beetje te shoppen, een hapje te eten én een stukje Mechelen te ontdekken.

🛍️ Sister Bean: Start je dag goed met een heerlijke én duurzame koffie bij een lekker ontbijt, of zak na het shoppen even af voor een afternoon tea om even uit te blazen. Dit gezellige koffiehuisje is wat mij betreft een aanrader op de wandel- of shoproute! (Vismarkt 26, 2800 Mechelen)

🛍️ Bento: Trek in overheerlijke sushi? Dan zit je bij Bento in de Désiré Boucherystraat aan het juiste adres! Leuk om te weten: de sushi wordt voor je ogen klaargemaakt. Zie je iets lekkers waar je trek in hebt? Haal het bordje dan van de voorbijrollende band. Afrekenen gebeurt op basis van de kleur & hoeveelheid bordjes. Smakelijk! (Désiré Boucherystraat 16, 2800 Mechelen)

🛍️ Tuin van OH!: De Mechelse binnenstad telt wel meerdere gezellige rustplekken, maar de tuin van OH! is misschien nog onbekend bij enkelen. Dit charmante buurtparkje is ideaal om even aan de drukte te ontsnappen. Enne: Wist je dat het Duivelsvlietje (ook wel Hellevlietje genoemd) werd opengelegd tijdens de werken in de tuin? (Ingang via Heembeemd, Klein-Begijnhofbogaard en Kanunnik De Deckerstraat 20a, 2800 Mechelen)

🛍️ Faça Bonito: Nood aan een beetje zon? Dan zit je bij dit stukje Portugal in Mechelen op het juiste adres! Van Portugese lekkernijen tot reisboeken om bij weg te dromen en nog eens een heleboel verzorgingsproducten voor een heerlijk me-dagje… Binnenspringen, zou ik zo zeggen! (Onze-lieve-vrouwestraat 96
2800 Mechelen
)

Het beste aan deze tips? Ze loodsen je doorheen de binnenstad. En ja, daar horen wat platgetreden paden bij, om dé beste soldenkoopjes te scoren. Maar met deze vier minder bekende tips heb je leuke suggesties achter de hand voor wanneer de winkelstraten wat te druk worden. 😉