• Mecheleir in de kijker
  • Weetjes

“Als ik voor m’n tv zit te kijken, sta ik ook regelmatig recht. Zo gewoon zitten kijken, dat ligt me helemaal niet”

Weetjes |

Je kan er bijna niet omheen: de EK-gekte begint weer toe te slaan. Wat meteen een mooi excuus is om bij bekenden binnen het Mechelse voetbal naar hun memorabele voetbalmomenten te polsen. Vandaag aan het woord: Mark Uytterhoeven, die (onder andere) bekend is als vocaal KV Mechelen-supporter en bestuurslid!

Het memorabele voetbalmoment is bij KV Mechelen natuurlijk altijd hetzelfde,” lacht hij. “De Europese finale (van 1988) is uiteraard iets om trots op te zijn. Maar belangrijker is wat KV Mechelen dit seizoen gepresteerd heeft, zonder paniekaankopen te doen tijdens de wintermercato. Het zag er heel slecht uit, maar we zijn kalm gebleven. We speelden ook bijna Europees, dus eigenlijk was het een prachtig seizoen!

Wat voor Mark minstens even belangrijk is als het eindresultaat: de sfeer in het voetbalstadion! “Ik heb als bestuurslid een abonnement, maar in de eretribune heb ik soms het gevoel dat ik in de cinema zit. Ik ga soms nog liever in de doorgangen staan, of achter de goal. Ook al zie je daar het andere doel nauwelijks, dat zie ik dan wel in de samenvatting ‘s avonds of de dag erna. Ik doe dat liever dan in die prachtige rode zetels gaan zitten, die beleving in het stadion vind ik belangrijk.

Wanneer je de match niet kan volgen in het stadion, dan kan je diezelfde sfeer natuurlijk ook – hetzij deels – in huis halen. En dat doet Mark ook. “Als ik voor mijn tv zit te kijken, sta ik ook regelmatig recht. Zo gewoon zitten kijken, dat ligt me helemaal niet”, klinkt het al lachend. En dat… is voor menig voetbalfan allicht érg herkenbaar!

Foto © Mark Uytterhoeven