• Shopping

AMAi shop in hartje Mechelen: “Niet arbeid, maar zorg voor de mensen staat centraal”

Shopping |

De AMAi-shop aan het Stadhuis, dat is zo mogelijk de best bewaarde geheim-tip in Mechelen. Je vindt hier toffe draagtassen, opbergzakjes en meer, allemaal handgemaakt in het eigen naaiatelier (met sinds kort nog een zeefdruk-atelier erbij!). Leuk om te weten: dit is niet zomaar een kleine boetiek, maar een werking van Stad Mechelen.

An en Hanne begeleiden in het naaiatelier namelijk de vrijwilligers uit kwetsbare groepen, die omwille van uiteenlopende redenen (nog) niet op de reguliere arbeidsmarkt terechtkunnen.“Niet arbeid, maar zorg voor de mensen staat hier centraal,” vertelt An. “We werken heel soepel, dus wie hier aan de slag is, wil vooral zinvol bezig zijn en sociale contacten onderhouden.”

Het naaiatelier neemt overigens ook kleinschalige projecten aan. “Momenteel maken we totebags voor Antwerp Management School uit oude jeans. Die worden dan aan de nieuwe studenten meegegeven aan het begin van het jaar,” vertelt Hanne. Zo beginnen de Antwerpse studenten hun jaar dus met een unieke Mechelse totebag!

Zelf eens een kijkje nemen? De openingsuren vind je terug op de website van Stad Mechelen.

AMAi-shop: Grote Markt 21, 2800 Mechelen