• Getest & goedgekeurd
  • Wat te doen
  • Weetjes

Getest & Goedgekeurd: ambiance volop met de majorettes van Va et Vient!

Weetjes |

Een tijdje geleden zag ik dat het majorettekorps Va et Vient nieuwe leden zocht. Ik was curieus, stuurde meteen een bericht en… mocht gisteren meedoen met een oefensessie! Twee linkervoeten (en -handen) waren alvast geen probleem, want: “Uitstraling en een grote glimlach zijn véél belangrijker! En als je baton toch valt, leren we je wel hoe je die elegant terug kan oprapen.” Oef!

Wat me meteen ook opvalt: de groep is ongelofelijk gezellig en er wordt héél wat afgelachen en dat werkt ongelofelijk aanstekelijk. En dan begon het oefenen. Van potteke tot vlinder tot hinkelen tot de sacoche (die je mag draaien alsof je in Brussel flaneert en het een Delvaux is). De snelheid zat er nog niet direct in, maar de goesting alvast wel!

Zie je het trouwens ook wel ziet zitten om majorette te worden en mee te marcheren met deze toffe bende? Noteer dan 2/09, 9/09 en 16/09, want dan organiseert Va et Vient om 20u ‘s avonds open repetities in de Sint-Pietersschool in de Grote Nieuwedijkstraat in Mechelen!

Ik kan het alvast énorm aanraden! En geen zorgen: er zijn ook bloopers gefilmd. Die krijg je dit weekend te zien. 😉

Foto © Stef Keynen