• Eten en drinken

Angel (ThaiCafé): “We willen mensen laten proeven van Thailand”

Eten en drinken |

Wie al eens regelmatig over de IJzerleen wandelt, had vast de kleurrijke raamstickers van het nieuwe ThaiCafé al gespot. En nu het ook officieel open is, leek het me een ideaal moment om eens te praten met de eigenaars, Michel en Angel! Het ThaiCafé in Mechelen is het tweede restaurant van de keten in Vlaanderen, in Brussel en Wallonië staat het al langer bekend als dé place to eat voor wie het snel, lekker en gezond mag zijn.

Michel vertelt: “Wat je in het ThaiCafé vindt, is de echte Thaise keuken en niet de Thaise keuken op westerse wijze. Uiteraard is het eten wel minder pikant dan in Thailand, maar dat is vooral omdat het eten de mensen hier anders écht in vuur en vlam zou zetten,” lacht hij. Om de kwaliteit doorheen alle vestigingen van het ThaiCafé te garanderen, wordt er gewerkt met één centrale keuken, waar uitsluitend Thaise koks werken. “Onze koks geven bij de afwerking elk nog hun eigen touch aan de gerechten, maar die goede basis is overal dezelfde!” laat Michel weten.

De reden dat Angel mee met het ThaiCafé begonnen is? “Ik wilde mensen hier laten kennismaken met de Thaise keuken,” vertelt ze. “Met onze restaurants willen we mensen het gevoel geven dat ze zich even in Thailand bevinden, met lekker eten en een gezellige atmosfeer.” Welk gerecht je volgens haar zeker eens moet proberen? “De Thaise viskoekjes,” klinkt het zonder twijfel. “Dat is een populair gerecht dat je zowat overal vindt in Thailand, zowel bij de stalletjes langs de weg als in de restaurants. De viskoekjes zijn lichtjes pikant, met heel wat lekkere kruiden erin. Ze zijn eigenlijk hapklare stukjes Thailand die je zéker eens geproefd moet hebben!” lacht Angel.

Al zou ik zelf ook zeker de pad thai aanraden als snelle, lekkere en gezonde lunch tussen al het rondfietsen en -wandelen in Mechelen door. Gisteren getest en absoluut goedgekeurd! 😋

ThaiCafé: IJzerleen 16, 2800 Mechelen

Foto © Hans Roels