• Weetjes

Astrids gedacht: aftellen naar Halloween én Kerstmis!

Weetjes |

Ligt het aan mij of beginnen de weken nu écht voorbij te vliegen? Ik sta op, het is maandag, ik knipper eens en daar is het weekend al. Het zijn zelfs nog maar 9 zondagen tot Kerstmis. En nog minder lang tot de kerstmarkten er weer zijn! 😱

Zolang het herfst is, hou ik nog wél stevig vast aan m’n favoriete seizoen. En… tel ik af naar m’n favoriete dag van het jaar: Halloween! Gelukkig zie je dat in de Mechelse straten nog volop leven. De chocolatiers leggen herfstpralines in de etalage, bij de boetieks duikt er al eens een pompoen of schedel in de etalage op. Je ruikt de pumpkin spice koffie al wanneer je voorbij de koffiezaken wandelt. Ik kan dus (gelukkig) mijn hart nog volledig ophalen. Wie trouwens suggesties heeft voor horror films die niet mogen ontbreken tijdens m’n Halloween film-marathon: stuur maar in, hé!

Van hart ophalen gesproken! Ik ontmoette deze week Veerle van Talent Present, een ambachtsmarkt die in november plaatsvindt. Daarover binnenkort meer, maar ik kan je alvast zeggen: er wordt iets leuks gepland. Ik (her)ontdekte deze week ook stukjes street art in de Mechelse straten waar ik vast al héél vaak voorbijgefietst ben zonder dat ze me specifiek opvielen. Opnieuw verliefd worden op stukjes van je stad: is er iets plezanters?

Afsluiten doe ik altijd met een kleine vooruitblik naar het weekend enne: deze week heb ik eens lekker niets gepland! Allez, het is te zeggen: niet zoveel als voorgaande weken. Uitslapen en eens in alle rust de Karmelietentuin bezoeken. Dat wel. Vólgende week (en weekend) heb ik naar goeie gewoonte weer duizend-en-één dingen gepland. Maar dan is het Halloween. Dus dat kan ook niet anders.

Allez, goed weekend hé!