• Weetjes

Astrids gedacht: de zomer is gedaan, lang leve de zomer!

Weetjes |

Normaal is het vernieuwen, afstoffen en aanpassen van de dingen typisch iets voor in de lente. Grote kuis, weetjewel. Maar: ik ga tóch even tegendraads doen en deze wekelijkse column starten terwijl de herfst aan de deur staat. Omdat de dingen niet altijd het typische stramien moeten volgen. Zoals de zomer die eigenlijk pas begint nu de zomer al gedaan is.

Soit! Nu hoor ik je al denken “Ne column? Veu wa dadde?” Awel: om gewoon eens neer te kunnen pennen wat me deze week opviel terwijl ik door Mechelen koerste. Zoals de Spaanse toeristen die me hielpen om de ketting terug op mijn fiets te leggen en me even de kans gaven om mijn roestige Spaans terug boven te halen (¡Me hace falta!).

Je zal er ook kunnen lezen wat mijn klein gelukske was. Van welk event ik oprecht genoten heb, of waar ik al naar aftel voor de week erna. En als ik mijn zjat kaffe laat vallen, zal er mogelijks wel eens een oer-Mechels vloekwoord in staan. Kortom: de column wordt een soort van neergepende stream of consciousness over een klein stukje meegemaakt Mechelen van die week. Ik heet jullie alvast van harte welkom op deze wekelijkse kleine (publieke) quasi-dagboekpagina en ben ook benieuwd naar hoe jullie Mechelen meemaken, alleszins! 🥰