• Weetjes

Astrids gedacht: geluk zit in de kleine dingen

Weetjes |

Van quasi-lente en milde zon naar bijtende wind en mist die zich over de stad legde als een donsdeken: qua ommeslag van weer kan dat wel tellen. Toch zit – zélfs op de grauwste dagen – het geluk in de allerkleinste hoekjes. Zoals een wekker die op maandag om 6u afgaat, zodat je op tijd bij de bakker een lekker vers worstenbrood kunt gaan halen. Of de gekantkloste slang die ondertussen een ereplekje als bladwijzer heeft gekregen in het boek dat ik momenteel aan het lezen ben (Mythos, van Stephen Fry).

Geluk, da’s ook eens even op verplaatsing naar Leuven gaan. Om de stad te ontdekken en sfeer op te snuiven bij een winkeltje dat ook naar Mechelen komt. En om me ongelofelijk oud te voelen wanneer ik besef dat het ondertussen al een dikke 10 jaar geleden is dat ik als groentje aan de KU Leuven begon aan de opleiding taal- en letterkunde. De tijd vliegt verdorie toch snel voorbij!

Ik was alvast wel superblij om te merken dat de plekjes waar ik als student steevast terug te vinden was, er nog steeds zijn. Mont Café, voor de strafste koffie om mijn ogen open te kunnen houden tijdens de lessen om 8u. En ‘den studenten-Thai’, waar je nog altijd énorme porties heerlijke pad thai met tofu kunt krijgen. Kwestie dat je niet verhongert tijdens de blok, hé! Maar: ik ben deze week uiteraard ook volop op ontdekkingstocht gegaan in Mechelen, de stad van m’n hart!

Zo ontdekte ik deze week pas hoe ongelofelijk lekker de mezze schotels zijn bij Arax, en echt. Hoe is het mogelijk dat ik hier nog niet eerder binnengestapt was?! Ik mocht ook even zinderen en bezinnen bij Inge Roggeman’s pop-up expo in het CC Mechelen. Zeker de moeite om eens binnen te springen, wat mij betreft! Trouwens, van bezinnen, zinderen en “uitkijken naar” gesproken: vanaf morgen staat Sjel aan het Zennegat. Wie gaat er morgen ook even langs?

Wat volgende week zal brengen, dat ben ik nu nog volop aan het uitzoeken en inplannen, dus deze keer (nog) geen vooruitblik. Maar je ziet het sowieso doorheen de week online komen. Beloofd.

Enne: goed weekend, hé!