• Weetjes

Astrids gedacht: het lijkt haast terug zomer

Weetjes |

Had je deze week mischien wat heimwee naar de grote vakantie? Dan leek het met het regenweer de afgelopen week haast terug zomer. Er zijn toch leukere momenten om door de stad te fietsen, denk ik dan zo. Misschien toch maar eens investeren in ne goeien impérmeable of palto. Gelukkig was er deze week weer meer dan genoeg leuks te beleven in de stad – uit de regen, wel te verstaan!

Zoals het stoffenspektakel op maandag! Ik ben er binnengewandeld met een duidelijk lijstje van wat ik nodig had en… voor ik het besefte wandelde ik buiten met twee zakken voor extraatjes die ik toevallig had gezien en ga gebruiken voor handgemaakte kerstcadeaus. Oeps! Daar sta je dan met je goede voorbereiding en plannen, hé!

Ik ontmoette ook Veerle, het creatieve brein achter de makersmarkt Talent Present. Enne… ik kan je nu al verklappen: het wordt de moeite! Ik heb de locatie al mogen zien en die is echt prachtig. Trouwens, van prachtig gesproken: ik was vanochtend ook uitgenodigd op het feestelijke persmoment van de 100ste verjaardag van de afdeling woord bij het Conservatorium Mechelen! Dat wordt volgende week gevierd met een kleurrijke, feestelijke theatervoorstelling “Hiep Hiep Hoera” en op basis van het stukje dat we al in preview te zien kregen zou ik zeggen: allen daarheen om mee te vieren!

Wat de weekendplannen betreft, hou ik het deze week voor een keer eens rustig. Al loop ik zaterdag wél zeker eens langs bij Jan Smets, Mecheleir en creatieveling in hart en nieren. Hij signeert die dag namelijk z’n boeken samen met Herwig De Lannoy, Gustave Min en Johan De Cock in Standaard Boekhandel. En dan kan ik er ineens een gezellig koffietje aan vasthaken in Beans. Er is over nagedacht, hoor.

Allez, goed weekend daar hé!