• Weetjes

Astrids gedacht: ‘Höster är mysig!’

Weetjes |

Hoe mijn week geweest is? Awel, kem een valling oepgeschaard en ‘k loep al iel de week te bassen. Voor zij die het “schoen Mechels” nog niet helemaal onder de knie hebben: vertaald betekent dat dat ik verkouden ben en al heel de week een zware hoest heb. 🤧

Toch heeft me dat er niet van weerhouden om weer een hoop leuke plekjes te bezoeken, ontdekken en meemaken. Mét mondmasker, weliswaar, aangezien ik niemand anders ziek wil maken. Zo mocht ik afgelopen weekend wat vrienden rondleiden doorheen Mechelen, wat me aan het denken zette om een kleine fietsroute uit te stippelen met mijn aanraders. (De eerste van vele, misschien?)

Ik had ook een ongelofelijk gezellig – en inspirerend gesprek met Anci, de dame van het superschattige bloemenwinkeltje Linnéa, in de Onze-Lieve-Vrouwestraat. Van haar leerde ik dat de herfst in het Zweeds samen te vatten valt met het woord ‘mysig’, oftewel: gezellig, warm en knus.

Ik heb het deze week alvast enorm ‘mysig’ gemaakt, thuis én in de stad! Wie nog een gezellig plekje zoekt om te lunchen: Chalex op de Grote Markt is bij deze getest & goedgekeurd door yours truly. En aangezien ik niet kon kiezen tussen alle heerlijke gerechtjes op de kaart…. ga ik gewoon nog eens langs moeten gaan, denk ik! Dat urban influencen is toch niet altijd zo goed voor uw lijn, heb ik de indruk, met alle het lekkers dat je zo ontdekt. 😋

Last but not least, als aftrap van m’n weekend heb ik iets gepland waar ik al enorm lang naar uitkijk: de voorstelling ‘Swing’ van Circus Ronaldo, één van de voorstellingen die ze hernemen om hun gouden jubileum te vieren! Maar dat is nog niet eens alles. Het is ook het openingsweekend van Cinema Lumière (The Green Knight staat op de planning!) én de causerie van Marcel Kocken op zaterdag (over WW II) én de M-Fair op zondag (met ongelofelijk interessante workshops)… Kortom: ook dit weekend ben ik weer een buzzeke vlooi. Als je me ziet rondcrossen, zeg dan gerust eens goeiedag hé!

Soit, genoeg over mijn (weekend)plannen. Wat zijn die van u?