• Weetjes

Astrid’s gedacht: letterlijke lichtpuntjes in de stad 🥰

Weetjes |

Bij het schrijven van de column brandden de lichtjes nog niet, want bij daglicht maken ze niet zoveel impact. Maar bij het online komen nú, zou Mechelen al ondergedompeld moeten zijn in de fonkelende, gezellige kerstsfeer. Zalig, hé! 🥰

Niet alleen de straten, het stadhuis en de toeristische dienst zijn al helemaal versierd en belicht, ook in de winkels zie ik meer kerstbomen, wintertaferelen en kerstkransen opduiken. Het zijn letterlijke lichtpuntjes in wat hopelijk toch weer een gezellig seizoen gaat worden!

Van lichtpuntjes gesproken: soms kom je mensen tegen die eigenlijk een levend lichtpuntje zijn. Zoals Tatiana, van de Antwerp Burlesque Academy. Tijdens haar lessen leert ze mensen om zichzelf graag te zien, en in contact te komen met hun eigen sensualiteit. En na zo een les eens meegevolgd te hebben: amai, joh! Ze doet het er zo makkelijk en sierlijk uitzien, maar ik kan u nu uit ervaring zeggen: daar steekt tonnen ervaring, heel veel oefening en een goeie dosis talent achter. En vooral: uzelf graag zien. Al leer je dat eigenlijk best wel snel tijdens de les al!

Nog zo’n lichtpuntje? Jawel: de Sint en zijn Pieten zijn gearriveerd! Het stadhuis wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een hotel met pepernoten, chocoladeletters en ook meer dan genoeg suikerklontjes voor Slecht Weer Vandaag. Toch gek ook hoe je bij het ontmoeten van de Sint je meteen terug een kind voelt. Enne: een goede bron vertelde me dat er ook dit jaar geen stoute kindjes zijn in Mechelen. Men vertelle het voort!

Afsluiten doe ik zoals altijd met een kleine vooruitblik naar het weekend en de komende week. Zo ga ik zaterdagochtend op m’n dooie gemak flaneren door de tentoonstelling Uitbundig Verleden in Museum Hof van Busleyden. Dit weekend wordt het zo stilaan ook tijd om de kerstboom eens op te zetten. Nu alleen hopen dat Pippin van de kerstballen afblijft… En volgende week? Awel, dan ga ik voor u een hoop cadeau-tips en inspiratie bijeen zoeken voor wie lastminute nog moet gaan shoppen!

Allez, goed weekend hé!