• Weetjes

Astrids gedacht: Mechelen zindert en de week vliegt voorbij

Weetjes |

Voila sé, dat was ze dan al weer, de eerste week van januari. Het gaat verdorie toch rap vooruit, vind je ook niet? En voor je het weet is het al weer lente. Allez, op die paar dagen lente na die we al gehad hebben, he. Soit! Het was weer een week vol leuke ontdekkingen (en dingen om naar af te tellen), dus we zullen er eens in vliegen, hé!

Ik schreef vorige week nog vol overtuiging dat de feestdagen al voorbij was, bleek ik toch wel niet Driekoningen vergeten te zijn! Ter mijner verdediging: Sinte Mette is nu eenmaal wel dé feestdag bij uitsteek in Mechelen waarop kinderen van deur tot deur gaan. Of vergis ik me daar nu in?

Bij het rondfietsen ben ik nog eens binnegesprongen bij ‘t Vitamientje waar ik (helaas!) zag uithangen dat ze volgend weekend definitief sluiten. Maar, niet getreurd! Ik kon een interview vastleggen met de eigenaars en … krijg mogelijks een receptje mee dat ik mag delen. Ik ben nu al curieus! Al ga ik mijn vaste stop voor een lekkere fruitmousse toch wel missen. 😢

Waar één deur dichtgaat, gaat er een andere open. Allez, zo gaat het gezegde toch. En zeker in Mechelen is dat absoluut waar! Zo zag ik dat Kato Gâteaux gaat uitbreiden op de Korenmarkt (met een bakkerij!). En waar vroeger Sweet B zat, op de hoek van de Désiré Boucherystraat, komt nu een theehuis: ‘t Salon. Dat wist Natascha van Wildflowers me te tippen. Ik ben alvast fan van hun keuze aan krantenpapier om de ramen nog even toe te plakken.

Enne, om af te sluiten met ééntje (allez, twee eigenlijk) om naar uit te kijken: er zindert in stilte weer wat voor het stadsfestival! Binnenkort valt er in de inkomhal van het CC Mechelen namelijk een tijdelijke tentoonstelling van Inge Roggeman te bewonderen. En vanaf 15 januari vind je ‘Sjel’ aan het Zennegat, een spiegelkubus die je in muziek onderdompelt. Van verveling mag in Mechelen alvast geen sprake zijn, medunkt.

Allez, ik ga zo onderhand mijn vingers al eens losgooien voor het kantklossen morgen. Hopelijk klos ik ze niet in een knoop. Goed weekend, hé!