• Weetjes

Astrid’s gedacht: verlengd weekend, hupse!

Weetjes |

Eén verlengd weekend vergeten, dat durft me al eens overkomen. Maar een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen en… dus heb ik deze vrijdag vrijaf genomen, jawel! Deze column is dus meteen een mooi staaltje van vooruitwerken en netjes-ingepland-maar-toch-spontaan-geschreven. Goed, hé?

Het was deze week dus wel een héél korte week (blink and youll miss it), maar toch… er valt weer genoeg te vertellen! Zo stond ik vorige vrijdag Bambi-gewijs te bibberen op het ijs. Al blijft het nog altijd waar dat, net wanneer het schaatsen terug vlotter begint te gaan, je van het ijs moet. Maar: met hoe gezellig het er is, ga ik vast nog wel enkele weekends al schaatsend in komen zetten. Het kan alleen maar vlotter gaan op de duur, toch?

Ik liep begin deze week ook eens langs bij Artenova, die op zondag finaal de deuren achter zich toetrekken in de oude stadsbibliotheek en… dan verhuizen naar een nog nader te bepalen nieuwe locatie. Wie geen last wil hebben van eeuwigdurende FOMO, schiet er vóór zondagavond best nog eens binnen. Enne: je kan er badmintonnen, kunst bewonderen en zelfs een uniek stuk in huis halen! Zeg nu zelf, reden te meer om er eens langs te gaan zolang ze er nog zitten, toch?

Wat volgende week betreft is er trouwens weer heel wat leuks om naar uit te kijken, hé! En dan vooral de Dag van de Ambacht op zondag, wanneer enkele Mechelse makers de deuren van hun atelier opengooien voor curieuzeneuzen die graag meer te weten willen komen over wat ze maken en hoe. Als handwerkster staat Awardt alvast in m’n agenda genoteerd. Na haken, borduren en boekbinden kan een initiatie ‘hoeden maken’ er best nog wel bij, denk ik.

Soit! Ik ga zo onderhand eens verder genieten van mijn verlengd weekend met een koffietje erbij. Hoe ziet het uwe eruit?