• Weetjes

Astrids gedacht: wat zijn uw goede voornemens?

Weetjes |

Zo snel als ze gekomen zijn, zitten ze er eigenlijk al weer op. De feestdagen zijn voorbij, we staan nu met de twee voeten in het nieuwe jaar! Ik hoop alvast wel dat je de afgelopen dagen gezellig hebt kunnen doorbrengen met vrienden en familie. En met lekker eten, dat ook. Zelf heb ik van m’n vakantiedag gebruik gemaakt om nog eens wat creatief door te kunnen werken, wat bij te slapen en… er nu terug goed in te vliegen!

En er is eigenlijk écht wel weer een heleboel om naar uit te kijken. Podvis, het festival van de VISuele PODiumkunsten (heb je hem door?) wordt dan misschien wel naar 2023 verplaatst, er is wel een klein (en fijn) alternatief voorzien voor kleine en grote theaterliefhebbers. Ik heb trouwens ook nog een toffe wandelroute gespot in Mechelen voor kleine kunstliefhebbers en ben nog even de goeie adresjes voor een lekker tussendoortje erbij aan het zoeken.

Iets waar ik persoonlijk ongelofelijk naar uitkijk, zelfs al is het misschien een beetje heel erg niche? Awel, da’s de kantklosworkshop van de kantklosclub Etterjefke, op zaterdagochtend. Als ik iets geleerd heb tijdens de afgelopen rare periodes, dan is het wel dat handwerk iets is van (en voor) alle generaties. Haken is niet voor niets terug helemaal hip. Wie weet kantklossen binnenkort ook?

Enne, trouwens! Voor de curieuzeneuzen onder jullie: een tijdje terug kreeg ik een leuke toer achter de schermen van het stadhuis. Dat filmpje monteer ik deze week nog. Ik kan u alvast zeggen: als je helemaal in de zolder staat is het zicht op de Grote Markt wel écht prachtig!

Rest me alleen nog m’n goede voornemens toe te lichten voor 2022, denk ik? Die zijn eigenlijk bewust héél eenvoudig gehouden, trouwens. Ik ga elke dag m’n koffietje drinken en elke dag iets opschrijven, fotograferen of op een andere manier documenteren waar ik die dag oprecht blij van geworden ben. En ja, zélfs op maandag.

Allez, het is aan u! Uw goede voornemens, wat zijn die?