• Weetjes

Astrids gedacht: wervelwindweek.

Weetjes |

Wervelwind Astrid. Zo zou ik mezelf de afgelopen week beschrijven. Best wel grappig, gezien ik vroeger van m'n ouders de bijnaam wombat kreeg. Je weet wel, die koddige beestjes die bijna 16u op een dag slapen. Bredero wist het al langer: het kan verkeren. 😂

Maar een mens zou voor minder door de week wervelen. Kerst komt eraan, artikels moeten nog à la minute aangepast worden (géén theater? “Potverdjuu, wat met dat tip-artikel dan?”) en dan zijn er nog de vervroegde deadlines voor de kerst… soit! Het was me het weekje wel. En toch.

En tóch! Toch vond ik nog altijd meer dan genoeg tijd om eventjes de stilte te vinden. Elke storm heeft z’n oog nodig, hé. Ik sprak af met vrienden en genoot van de hartelijke sfeer van De Warmste Week. Ik zag de toren branden (en deze keer niet geblust worden!). Ik had een ontzettend inspirerende babbel met student-talentencoach Yasmina van Arktos, sprong binnen bij KoKo Kollektief (en had meteen ideetjes voor nieuwe kitscherige oorbellen) en ontdekte Matsu Bubbletea, die deze week opengingen. Moest je nog nooit bubble tea geprobeerd hebben, trouwens: het is superlekkere thee, met dan nog eens tapiocaparels in. Eigenlijk een drankje en snack in één!

Waar ik nog naar uitkijk? Ah, kerst tiens! Maar ik kreeg ook de code voor m’n gratis schaatsbeurt van stad Mechelen in mijn inbox (en kruis mijn vingers dat dat nog mag doorgaan). En als fervent handwerkster ben ik ook ontzettend benieuwd naar de tentoonstelling van kantklosclub Etterjefke en de Mechelse marqueteurs.

Enne: geen zorgen voor zij die kinderen te entertainen hebben tijdens de kerstvakantie. Ik ben al druk aan het broeden op een tweede artikel met tips voor kids, met creatieve alternatieven! Hink-stap-sprong naar de koelkast en om-ter-meest ovenhapjes balanceren op uw neus. Wat denk je?

Allez, om de column deze week af te sluiten zou ik zeggen: ik wens je prettige feesten, gezellig samenzijn met de familie en héél veel veerkracht.. Maar nog het meest van al: een goeie gezondheid. Want laten we de afgelopen periode nu toch wel echt eens gemerkt hebben hoe kostbaar dát is.

En ik? Ik zie jullie volgend jaar weer, als vrolijk razende wervelwind doorheen stad Mechelen en de regio errond. Allez, prettige feesten, hé!