• Weetjes

Astrids gedacht

Weetjes |

This is Halloween, this is Halloween
Pumpkins scream in the dead of night ~

Nog iemand die al de hele week met dit nummer van the Nightmare Before Christmas in hun hoofd zit? Nee? Soit! kan je geloven dat het alweer vrijdag is én tijd voor een nieuwe column? 🤯

En wat was het weer een ongelofelijk week, ook! Ik mocht me volop smijten in Mechelse volksverhalen en gruwelijke legendes, naar aanloop van Halloween. En… ontdekte zo dat de nekker, onze Mechelse waterduivel, opgenomen is als één van de gruwelijke monsters in The Witcher. Hoe cool is dat wel niet? Vlaamse folklore in een internationale franchise! Te zeggen dat ik The Witcher 3 onlangs nog gespeeld heb, maar de link niet direct gelegd had, oeps!

Ik mocht ook eens langslopen bij Maité, die samen met Didier vorige week de deuren opendeed van Pièce Unique the art bar, in de Désiré Boucherystraat! De winkel ademt echt creativiteit (en is gevaarlijk voor m’n portefeuille, want ik wandelde buiten met een mooie mintgroene nieuwe hoed). Moest je dit weekend dus een nieuw plekje willen ontdekken: ga er eens langs, hé! En doe Maité de groetjes.

Van lopen gesproken: ben jij ook al bezig met de 10.000 stappen-campagne waar Mechelen aan meedoet? Ik had wel even mooi overschat aan hoeveel stappen ik op een gemiddelde dag geraak, maar… ik doe dan ook alles met de fiets. Misschien is voor mij zo’n “10km fietsen”-campagne iets realistischer, als ik zo eens bezie hoe vaak ik wel niet gans de ring afcross. Of als schaatsen meetelt, dan geraak ik er vanavond met Halloween On Ice ook nog wel. Allez, gesteld dat ik niet de helft van de tijd met mijn smoel tegen het ijs plak.

En: wat zijn jullie weekendplannen?