• Wat te doen
  • Weetjes

Bakken ambiance en het betere gitaarwerk: dit was de eerste dag van Maanrock!

Weetjes |

Maanrock werd gisteren afgetrapt en ie-de-reen rond de Kruidtuin zal het geweten hebben. Gitaren galmmden, drums gaven snoeihard het tempo aan en je kon zowaar een echte festival-sfeer opmerken. Eindelijk, het kán weer!

De eer om het festival te openen, die was weggelegd voor de op-en-top Mechelse rockband The Geraldines, die midden in de eerste lockdown hun debuutalbum uitbrachten. Met loeiharde gitaar en rauwe vocals werd de Kruidtuin meteen goed wakker geschud. De sfeer zat erin!

De energetische, alternatieve band High Hi wist het publiek ook meteen goed mee te trekken. “Blij dat we hier weer allemaal samen kunnen staan”, klonk het vanop het podium en, jawel: die mening werd door het publiek gedeeld. De drummer van de band moest het publiek dan ook geen twee keer vragen om meer naar voor naar het podium te komen, mee te zingen en vooral: te dansen! 💃

Afsluiten, dat deden we met Millionaire, en op dat punt kon je al spreken van een heuse mensenmassa in het park. Aan de hekken bij het podium werd het drummen voor een plaatsje op de eerste rij, fans hadden er overduidelijk zin in! En de band met frontman Tim Vanhamel ook! Ze vlogen meteen volop in het betere – luidere – gitaarwerk en gaf er vanaf het eerste nummer meteen een goeie lap op!

Zelf kan ik alleen maar zeggen dat ik volop genoten heb van deze eerste dag Maanrock. Het voelde weer – bijna- als vanouds aan, om te kunnen dansen, zingen, feesten – en achteraf nog een frietje te steken bij Frituur Veemarkt. Ik heb alvast met volle teugen genoten. En jij?

Foto © Astrid Leriche