• Wat te doen

Beleef zondag 3 oktober een beestig dagje Mechelen!

Wat te doen |

Geef toe, zonder onze trouwe viervoeters, aaibare katten(kwaaduitstekers) en andere lieftallige beestjes, zou ons leven toch maar saai zijn, hé. Zelfs al vloek ik af en toe nog wel eens wanneer Pippin weer z’n nagels in de zetel zet, ik zou toch niet meer kunnen zonder mijn kleine duivelse pluizenbol.

En zo denkt de rest van de wereld er ook over, want op zondag 3 oktober wordt er een heuse feestdag voor alle dieren georganiseerd: de werelddierendag! En natuurlijk laten we die hier niet zomaar onopgemerkt voorbijgaan. Benieuwd wat er allemaal te doen zal zijn in Mechelen? Wel, van 10u tot 16u ben je welkom in het Tivolipark. Je kan onder andere:

🐶 …de fjorden (paarden) gaan kammen. Hou je meer van ezels? Neem dan zeker eens een kijkje bij De Kampenhoeve Ster vzw. Zij geven namelijk asinotherapie met ezeltjes.

🐶 …een demonstratie agility bijwonen, die gegeven wordt door de Bonheidse hondenclub, om 12u en 14.30u . Dan zie je meteen hoe lenig, behendig en snel sommige honden wel niet kunnen zijn!

🐶 …varkentjes knuffelen tussen 10-16u. Wil je liever meer aaibare beestjes tegelijk leren kennen? Ga dan zeker naar de knuffelweide van kinderboerderij Neerhof tussen 11-12u, 13-14u en 15-16u. Je vindt er gegarandeerd een enorm schattig knuffelcontact voor de dag!

En dit is nog maar een kleine greep uit het hele aanbod aan activiteiten voor zondag! Zoals je dus al ziet: het belooft een beestige dag te worden voor jong en oud. Maar ondertussen ga ik toch Pippin nog eens goed vastpakken, want die miauwt alsof hij al dagen geen eten meer gekregen heeft. Katten, hé!

Foto © Stad Mechelen