• Weetjes

Benieuwd naar de nieuwe stadsparken? Hier is alvast een voorsmaakje! 🌳

Weetjes |

In de eerste plaats is tof nieuws dat onmiddelijk plaatsvindt het allertofste nieuws. Maar tof nieuws om naar af te tellen, dat is minstens even plezant! Zoals het nieuws van deze ochtend, toen ik per mail een geschetste preview kreeg van maar liefst drie nieuwe geplande parken én een speelbos in regio Mechelen! Het gaat dan om een voorstel voor het Steenwegpark, het Postzegelpark, het Colomapark (in de schets bij het artikel) en het Colomabos.

De parken en het speelbos kaderen in de transformatie van de stationsomgeving, waar net vorige week nog de voetgangers- en fietsinfrastructuur opengesteld werd voor het grote publiek. De inrichting van de groen- en parkzones zou starten vanaf eind 2022-begin 2023. Je ontdekt meer info over de parkplannen op de website van Stad Mechelen.

Wil je jouw kapoenen liefst nú al actief bezighouden tijdens de kerstvakantie? Dan zijn er gelukkig al een heleboel speelpleinen en parken in en rond de binnenstad waar jong en oud zich he-le-maal kunnen uitleven. Zo kunnen ze de kinderboerderij in domein Tivoli ontdekken, gaan ravotten in de Nekker of gaan basketten op de Winketkaai. Je ontdekt alle speelpleinen in en rond Mechelen op de speelkaart van Rommy.

Ik zou zo zeggen: geniet ervan! En zet voor achteraf de chocolademelk al maar warm. 😉

Foto © Stad Mechelen