• Shopping

Bewuste cadeautips voor de duurzame denker in uw kring

Shopping |

Jawel, hier ben ik weer met een nieuwe giftguide, terwijl we aftellen naar Kerstmis! En deze is er eentje voor alle mensen die vooral duurzame, bewuste cadeaus appreciëren. Voor wie het tweedehands mag zijn, of lekker lokaal. En voor wie het meer een verhaal dan een prijskaartje mag hebben.

Geen idee hoe je eraan moet beginnen om voor deze mensen te shoppen? Awel! Ik denk graag even met je mee en zet mijn tips op een rijtje. Let’s go!

🎁 Hetzelfde cadeau geven als een ander? Toch een beetje genant, hé! Vermijd dus de dubbels en loop eens binnen bij een vintage shop of tweedehandswinkel! Daar vind je gegarandeerd unieke stuks waar je dan zelf naar hartelust mee kan combineren. Zo kan je bij Blender Vintage Shop onder andere vintage vazen, perfect om droogbloemen in te zetten. En bij Talloor & co shop je vintage servies, onder andere van Villeroy & Boch. Mag het eerder schattig zijn? Dan zit je bij Chrostinshop gegarandeerd goed voor leuke kawaii hebbedingetjes én prints van haar tekenwerk!

🎁 Ecofriendly, sustainable of zero waste. Heb je die termen onlangs nog gebruikt horen worden door de persoon waar je een cadeautje voor zoekt? Dan is een bezoekje aan Supergoods in de Onze-Lieve-Vrouwestraat de moeite! Je vindt er o.a. fair fashion, hippe drinkbussen en verantwoorde juweeltjes. Voor ieder wat wils, dus!

🎁 Duurzaam én gepersonaliseerd? Awel, dat typeert Spruce Goose! In hun atelier in Brandwerk, maken ze onder andere snij- en broodplanken van tweedehands meubels en andere materialen die anders op de afvalberg zouden belanden. Hoe geniaal is dat wel niet?!

🎁 Je hebt een duurzaam cadeautje gevonden, nu moet je het enkel nog inpakken. Awel: skip het inpakpapier en ga eens op zoek naar leuke handdoeken of sjaaltjes in de tweedehandswinkel! Je kan een cadeautje hiermee namelijk even goed inpakken. En dan is de verpakking zelf meteen ook een cadeautje, in plaats van wegwerppapier. Handig, toch?

De belangrijkste tip die ik voor deze gift guide vooral mee wil geven is: durf creatief te denken. Een mix en match set van oude bordjes kan een leuke etagère worden voor bij de koffie. Een sjaaltje kan de perfecte verpakking zijn voor een ander klein cadeautje. Een tweedehands rieten mand kan dan weer een opgevuld worden met een hoop Mechels lekkers. De mogelijkheden zijn maar zo gelimiteerd als je eigen creativiteit. 😉