• Eten en drinken
  • Shopping

De aanraders van Anneleen (Kabas): “Mechelen is écht een hele leuke stad!”

Shopping |

Met haar verpakkingsvrije winkel, Kabas, draagt Anneleen elke dag haar steentje bij voor een beetje minder afval en een beter milieu. Dat kan ik alleen maar toejuichen! Maar wat zijn nu eigenlijk haar drie aanraders in regio Mechelen?

KoKo Kollektief is een hele leuke én nieuwe winkel. Ik was al enorm lang op zoek naar een toffe winkel voor tweedehandskledij in Mechelen, omdat ik het moeilijk vind om zelf de mooiste tweedehandsstukken te vinden in overvolle rekken”, lacht Anneleen. “Veerle van Better Than Chocolate maakt gelukkig die selectie al voor je. Ook de productjes van Nele van Studio Ode zijn superleuk en ambachtelijk. Dat is al zeker tip één!

Voor wie graag wandelt of fietst, heeft Anneleen ook een goede tip. “Het Mechels Broek, en zeker het stukje richting Muizen aan het water is écht een aanrader om te bezoeken”, klinkt het enthousiast. “Elk seizoen is een goed seizoen om naar deze supertoffe plek te gaan en even in de natuur terug te trekken. Het leukste eraan, vind ik, is dat dit mooie stukje natuur ook nog eens erg dicht bij het centrum van Mechelen ligt.

Haar derde tip is er één voor de lekkerbekken. “Tartelies maakt hele lekkere taartjes en bereide gerechten”, vertelt Anneleen. En, goed om te weten: “Ze voorziet alles glutenvrij, lactosevrij en vegan én zonder verpakking. Je kan dus je eigen doosje meenemen, of er eentje ter plaatste aankopen.” Het beste van al, volgens haar? “Het is dessert, maar toch heb je gevoel dat je iets gezond gegeten hebt”, lacht Anneleen.

Foto © hans maakt een foto