• Nostalgie

De nostalgische Mechelse aanrader van François de Keersmaecker

Nostalgie |

Bij interviews ben ik altijd eens curieus: welke plaatsen in en rond Mechelen zou deze persoon aanraden, die je zéker gezien moet hebben? Uiteraard heb ik dus ook eens even gepolst naar de tips van François De Keersmaecker, voorzitter van Racing Mechelen en oud-voorzitter van de Koninklijke Belgische Voetbalbond. “Waar ik het vaakst zit – buiten thuis dan -, is bij de Racing”, lacht François. “Veel aanraders binnen het Mechelse geven is dus moeilijk. Maar, als ik nu één ding zou aanraden om te bezoeken, dan is dat het wel het Vrijbroekpark.

François verduidelijkt: “Het park ligt me nauw aan het hart, omdat ik daar vroeger vaak ging lopen met Fons (nvdr. Alfons) Rooms, de toenmalige voorzitter van Racing Mechelen. Eén van mijn voorgangers, dus. We gingen er elke zondag lopen tegen half negen, soms negen uur.

Nu, als je langs de hoofdingang vooraan binnenging, had je een kleine drinkgelegenheid. Een soort van chalet. Zodra we klaar waren met onze looproute, gingen we daar iets drinken. En eigenlijk was het cafeetje om dat uur nog niet open, maar de uitbaatster deed speciaal open voor ons twee”, lacht hij.

Het chalet staat er trouwens nog altijd, als de huidige Brasserie ‘t Park aan de Rozentuin! Meteen ook een mooie, groene én rustgevende bezoektip! 🌳

Foto © Astrid Leriche