• Mecheleir in de kijker
  • Weetjes

De plezante anekdote van Rozeke van Café Tilt: “Ze hadden het café helemaal omgetoverd!”

Weetjes |

Wanneer je al meer dan 40 jaar achter de toog staat in een volkscafé, dan kan je niet anders dan toffe anekdotes en plezante verhalen verzamelen doorheen de jaren. Zo ook bij Rozeke, de goedlachse uitbaatster van Café Tilt aan het Vrijbroekpark. Wanneer ik haar vraag naar haar plezantste herinnering van in het café, vertelt ze een anekdote waar ik zelf ook even mee moest lachen!

Het café is, naast een vaste plek voor KV Mechelen supporters, ook het stamcafé voor de Wielertoeristenclub Tilt. En die durven al wel eens grappen uithalen. “De wielertoeristen gingen op driedaagse, met hun vrouwen en kinderen”, vertelt Rozeke. “Maar er waren er natuurlijk een paar die thuis moesten blijven, om op de kleinsten te passen.” En die thuisblijvers, die hadden wat extra tijd. Want, vertelt ze: “Ze hadden het café voor de grap omgetoverd in een bordeel! Ze hadden iemand opgetrommeld die, in een mooi kleedje met twee pompelmoezen erin, voor het raam ging zitten. De bussen stopten hier voor de deur en de mensen bleven toch wel even staren”, lacht Rozeke. “Alles hing vol met rode lampjes, de buizen waren bekleed met rood. Dat was toch wel iets. (lacht)

Je moet natuurlijk iets omhanden hebben wanneer de rest op fietstocht is, he? En Café Tilt heeft er op die manier ook een plezante anekdote bij!

Café Tilt: Vrijgeweidestraat 62, 2800 Mechelen

Foto © Astrid Leriche