• Wat te doen
  • Weetjes

De unieke samenwerking tussen Kunstuur en Sjarabang VZW: “Wanneer mensen iets voor ons doen, willen we graag iets terug kunnen doen”

Weetjes |

Heb je het Kunstuur in de Heilige Geestkapel nog niet bezocht, dan geven we je graag deze tip mee: bij het buitengaan hangt er nóg kunst in de gang. Speciale kunst zelfs, want het gaat hier om een samenwerking met de Mechelse vereniging Sjarabang VZW, een inclusief creatief atelier. De medewerkers en vrijwilligers zetten zich hier in om- onder andere – kunst, cultuur en creatieve beleving mogelijk én toegankelijk te maken voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking.

Marleen D’joos legt uit hoe de samenwerking tussen Sjarabang en Kunstuur tot stand is gekomen. “Kunstuur moest een goed doel vinden en gelukkigerwijs waren wij dat”, lacht ze. “Vijf jaar lang steunen ze ons dus met een schenking. Nu, bij alles wat mensen voor ons doen, willen we graag iets terug kunnen doen”, vertelt Marleen. “We hebben aan Joost en Hans (Bourlon, nvdr.) voorgesteld om onze deelnemers inspiratie te laten opdoen via de werken in de tentoonstelling, om op basis daarvan zelf iets te kunnen maken. Dat kon dan mee in de tentoonstelling opgenomen worden.” Hans en Joost waren zo’n fan van het voorstel, dat het tweede Kunstuur wederom kunstwerken van Sjarabang bevat!

Eind september wordt de tweede reeks van werken geveild ten voordele van de VZW, goed nieuws dus voor wie verliefd geworden is op één van de kunstwerken van Sjarabang! Zo hoeft de kunstbeleving niet te stoppen bij het buitenwandelen van het Kunstuur!

Kunstuur: Minderbroedersgang 1, 2800 Mechelen

Foto’s © Sjarabang VZW