• Wat te doen

Drie Mechelse makers om te bezoeken tijdens de Dag van de Ambachten

Wat te doen |

Volgende week zondag, 21 november, is het zover: verschillende ambachtslieden doorheen heel België zetten voor Dag van de Ambacht de deuren van hun werkplaatsen open, om te tonen hoe ze werken en wat ze maken.

Ook in Mechelen zijn er enkele ateliers die gratis de deuren openzetten voor curieuzeneuzen die graag meer te weten komen over hun werk. Ik geef je alvast mijn drie bezoektips mee!

✂️ De Goudvis Juweliers: Altijd al willen weten hoe een juweel ontworpen en gemaakt wordt? Kom tijdens de Dag van de Ambacht dan zeker eens een kijkje nemen in het atelier van deze welbekende Mechelse juwelier in de Guldenstraat!

✂️ Awardt by Wies&Els: Wist je dat deze Mechelse boetiek in de Adegemstraat prinses Delphine tot hun fans mag rekenen? Tijdens de opendeurdag kan je een kijkje nemen in hun atelier met mallen (voor o.a. hoeden) en stikmachines. Je krijgt er uitleg, een demo en leuke weetjes bovenop!

✂️ Rode Schaar: de prachtige Art Nouveau winkelgevel in de Onze-Lieve-Vrouwestraat ken je vást, als je Mechelen al vaker bezocht hebt. Benieuwd naar wat er binnenin zoal gedaan wordt? Volg tijdens de Dag van de Ambacht dan zeker de korte rondleiding, zodat je kunt zien hoe alle trouwjurken gemaakt worden, van patronen tot het eindproduct.

Benieuwd welke andere Mechelse makers je nog kan bezoeken? Je ontdekt alle deelnemers op de website van de Dag van de Ambacht.

Foto © Dag van de Ambacht