• Eten en drinken

Drie overheerlijke tips voor comfort food on the go!

Eten en drinken |

Of je nu een dagje in Mechelen bent om te shoppen, om Maanrock te beleven of gewoon omdat het kan: comfort food gaat er altijd wel in. En al helemaal wanneer de buienradar ons niet meteen goed nieuws wil geven (hallo zomer, ben je er nog?). Tijd om dus jouw klein gelukske in een lekker gerecht te vinden!

🍲 Hawaiian Poké Bowl: Als het toch nog iets of wat gezonde comfort food mag zijn, zit je bij Hawaiian Poké Bowl op de IJzerenleen aan het juiste adres. Een bowl met bruine rijst, zalm, edamame én sesamdressing staat bij mij alleszins met stip op één als zonnig gerecht voor op grauwe dagen. 😋

🍲 China Keuken: Dit kleine take-away restaurant is een goed bewaard geheim, tenzij voor buurtbewoners. Wie houdt van de Chinese keuken en zin heeft in op en top comfort food, vindt hier zeker z’n gading. Probeer zéker eens de koe lo kai met zoetzure saus!

🍲 Frituur Veemarkt: Ondanks wat de naam je zou doen vermoeden, vind je de – naar mijn mening – beste frituur van Mechelen op de Hendrik Speeqvest. Zorg best wel dat je véél honger hebt als je bestelt, want de porties frietjes zijn best wel royaal!

Zo, dat waren alvast mijn aanraders. Welk adresje moet volgens jou absoluut bij op deze lijst?

Foto © Astrid Leriche