• Wat te doen

Drie voorstellingen om te zien in ARSENAAL/LAZARUS

Wat te doen |

Zonder kunst – allez, zonder theater – zou de wereld toch maar grauw en saai zijn. En in ARSENAAL/LAZARUS zitten er nu net enkele geweldige voorstellingen aan te komen! Ik dook alvast eens in de kalender en selecteerde mijn drie favorieten die je er binnenkort op de planken kan zien.

🎭 De barbaren: dat theater de ideale manier is om een taboe in al z’n facetten bloot te leggen, bewijst deze voorstelling. Deze voorstelling met zes spelers vertrekt vanuit het machismo in de voetbalwereld en trekt op meesterlijke wijze manier een belangrijke maatschappelijk discussie op gang. Je kan de voorstelling nog op woensdag 19 januari bijwonen.

🎭 Orde van de dag: Wat krijg je als je een satirische actualiteitenshow in één dag op poten zet? Awel: ‘Orde van de dag’! De teksten en muziek over de actualiteit worden soms nog op de planken zelf geschreven én gebracht, je maakt dus de magie van een voorstelling in al z’n stages in één keer mee. De eerstvolgende voorstelling die je kan bijwonen, vindt plaats op dinsdag 1 februari.

🎭 21.02.2021 – De wereld in één dag, één dag in de wereld: Een portret schetsen van één dag doorheen de hele wereld. Het klinkt ambitieus, maar toch is dit wat Nico Boon doet tijdens zijn voorstelling. Hij maakt daarvoor gebruik van 132 kranten, één voor elke nationaliteit die je in Mechelen vindt. Wat je krijgt is een multigefaceteerd overzicht van één dag, 21 februari 2021, en hoe die overal ter wereld beleefd werd. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Kom dan op dinsdag 22 februari naar de première, of naar een van de daaropvolgende voorstellingen, hé!

Foto © Raymond Mallentjer