• Eten en drinken
  • Wat te doen

Durf te vragen: verfrissende tips in subtropisch Mechelen

Wat te doen |

Ik hoef het je vast niet te vertellen: het was vandaag uitpuffen en smelten in de binnenstad. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de ijssalons en (ijs)koffiezaken een lange rij gegadigden hadden staan. Maar waar zoekt de gemiddelde Mechelaar nog zoal verfrissing op een zonnige zomerdag als deze? Ik vroeg het aan een paar toevallige passanten op straat.

☀️ Madeleine:Ik ga sowieso in de Nekker gaan zwemmen. Niet iedereen heeft een zwembad en met het watertekort zijn die eigenlijk niet zo ideaal. Openbare plekken zoals de Nekker zijn trouwens ook keitof dankzij de andere mensen die je er kan zien!

☀️ Chayenne (l.) & Nisrine (r.):Als het superwarm is, dan gaan meestal naar het Vrijbroekpark en houden we daar een picknickje”, zegt Chayenne. “We zorgen dan ook vooral voor veel koude dranken”, lacht Nisrine. Chayenne vervolgt: “En als het niet té warm, maar gewoon aangenaam is, zetten we ons graag op het terrasje van de Merad, op de Vismarkt, voor een drankje.

☀️ Wat mijn eigen aanrader(s) betreft: wie lekkere en gezonde verfrissing zoekt, kan bij Moochie terecht voor een heerlijke frozen yoghurt met fruit. Ik blijf natuurlijk ook koffie-fanaat en kan je alvast zeggen: de ijskoffies bij Mimi, de nieuwe koffiezaak aan de Kruidtuin, zijn zeker ook aan te raden. Maar daarover morgen meer… 😉

Foto © Astrid Leriche