• Shopping

Duurzaam, kleurrijk en creatief: da’s Koko Kollektief!

Shopping |

Van l. naar r., boven naar onder: Nele (blauwe trui), Griet (gele streepjestrui), Veerle (bruin kleedje) en Lyne (rode t-shirt).

Wat krijg je als je vier creatieve, kleurrijke en uitgesproken madammen bij elkaar zet? Een ongelofelijk toffe nieuwe winkel aan de Haverwerf: Koko Kollektief! De shop gaat dit weekend pas officieel open, maar ik mocht er al eens een kijkje gaan nemen. Veerle (Better Than Chocolate) vertelt hoe Koko Kollectief tot stand is gekomen: “Ik ken Griet al lang, de anderen heb ik leren kennen via de pop-up in de Kuub. Omdat we merkten dat het klikt en dat het concept werkt, hebben we de sprong gewaagd!

Wat meteen opvalt: ieders specialiteit komt apart mooi naar voren en tóch gaat alles harmonieus samen. De unieke en kleurrijke plantcreaties van Lyne (KikT.) staan te pronken op de tweedehands meubels – met een verhaal – van Griet (Ola Pola). De liefhebbers van tweedehands kleding kunnen dan weer snuisteren tussen de kleur-gecoördineerde rekjes van Veerle (Better than Chocolate), vol zelfgeselecteerde pareltjes. Daar overal tussenin vind je de handgemaakte vazen en hebbedingetjes van Nele (Studio Ode). “Voor de items die ik niet in m’n eigen atelier maak, werk ik samen met kleine ontwerpers”, vertelt Nele trots. De onderliggende gedachte bij alle vier is om duurzame en specialere items aan te bieden en… dat hele plaatje klopt!

De passie voor hun specialiteit is trouwens onmiddelijk merkbaar: Lyne vertelt lachend over haar tweedehandspotten en de grote verzameling kleurrijke bordjes die ze heeft om te mix-en-matchen met de zelfgeverfde plantenstandaarden. En terwijl ik Veerle interview, komt Griet glunderend binnen met het retro-bankje dat je op de foto hierboven ziet. Kortom: het is een aanstekelijke, creatieve winkel die zeker de moeite is om eens binnen te springen!

Koko Kollektief: Haverwerf 1, 2800 Mechelen

Foto © Astrid Leriche