• Eten en drinken
  • Weetjes

Een Choko‘tof’f weetje

Weetjes |

Wist je dat de Chokotoff-legende van de gouden streep helemaal geen legende is? Snoepwikkels met een gouden streep brengen immers wel degelijk geluk! Of toch als je jouw wikkel opstuurt naar het bedrijf Mondelez in onze stad Mechelen. Dan krijg je namelijk een oorkonde en gratis zak snoep opgestuurd!

Om de gouden streep te vinden, hoef je enkel wat te krabben op de wikkel. Natuurlijk moet je ook effectief een snoepwikkel te pakken hebben met zo’n streep, want dat zijn er minder dan 5% van het totaal aantal Chokotoffs. De gouden streep zou vanaf de jaren 50 verschenen zijn en was een waarschuwing voor de arbeiders dat de rol papier vervangen moest worden. De streep heeft ondertussen al lang die functie niet meer, maar Côte d’Or heeft het gebruik toch behouden.

Vind je effectief zo’n gouden streep? Stuur de wikkel dan op naar Mondelez, Stationstraat 100, 2800 Mechelen. En koop daarna misschien eens een lottoformulier! Rond 1950 won een vrouw immers de lotto nadat ze zo’n gouden lijn had ontdekt. Sindsdien zou je een wens mogen maken die vervolgens uitkomt.

Wist je trouwens dat de Chokotoff al 87 jaar bestaat? Het snoepje werd in 1934 geïntroduceerd door Côte d’Or. In 2010 werd bovendien een limited edition van witte Chokotoffs gelanceerd! 😍

Heb jij al eens zo’n gouden streep gevonden?

Foto © Chokotoff