• Wat te doen

Er valt weer heel wat te beleven in Mechelen op Autoloze Zondag! 🥳

Wat te doen |

Deze donderdag start de week van de mobiliteit en… daar hoort natuurlijk ook een Autoloze Zondag bij! Op zondag 19 september ontdek je tussen 10u en 19u tal van leuke activiteiten in hartje Mechelen, zoals:

🚲 … de ouwe trouwe fietsgraveerders, die uiteraard van de partij zijn op de binnenkoer van het stadhuis. Je bent er welkom tussen 13u en 18, om jouw fiets gratis te laten graveren op vertoon van jouw identiteitskaart.

🚲 … de gekke fietsen en strider bikes op de IJzerenleen, waarmee je jezelf tussen 12u en 18u kan uitdagen om zo ver mogelijk te fietsen! Wil je liever eens op een unieke manier van de Grote Markt richting het Predikheren? Spring dan op de gocarttrein en trappen maar!

🚲 … skaten in de binnenstad! Want tussen 12u en 18u is er een skatepark op de Botermarkt. Tijd om dus je beste skatestunts uit de kast te halen, of om te oefenen op nieuwe tricks!

🚲 …de spetterende afsluiter van het themajaar ‘Onze Toren’, met een gloednieuwe torenwandeling! Dankzij verschillende podcasts kom je de mooiste of grappigste anekdotes van Mechelaars te horen over de Sint-Romboutstoren, of de reden waarom ze zo houden van Onze Toren. Je vindt de torenwandeling vanaf 19 september in de app van Visit Mechelen.

Benieuwd naar de rest van de activiteiten die op de planning staan? Je leest er alles over op de website van De Zomer Is Van Mechelen, op de pagina over Autovrije Zondag!

Zelf zal ik trouwens ook rondlopen / -fietsen in de binnenstad op zondag. Enne… spot je me tussen 12u en 13u aan de Botermarkt en kan je me de Mijn Stad app tonen op je gsm? Dan krijg je van mij een leuke goodiebag! 🥳