• Getest & goedgekeurd
  • Wat te doen

Getest & goedgekeurd: al discoschaatsend het weekend in!

Wat te doen |

Heb je zin om het weekend eens op een originele manier in te gaan?

Awel, dan heb net ik dé perfecte manier voor je getest: discoschaatsen bij het Ice Skating Center Mechelen, in de buurt van het Douaneplein! Elke vrijdagavond worden tussen 19u45 en 21u30 de grote lichten gedimd, gaan de feestspots aan en zorgt een DJ voor de tofste muziek. Zo kan je al schaatsend en shakend op de tonen van The Jonas Brothers en Dua Lipa het weekend in.

Wie net zoals ik een mooie Bambi-impressie geeft op het ijs: geen zorgen! Er zijn schaatsers van alle niveaus die elke vrijdag het weekend op het ijs in komen zetten. De échte enthousiastelingen zijn er zelfs héél vroeg bij, vertelt manager Kathleen Geerts. “Soms staan de mensen om 19u30 al klaar om op het verse ijs te schaatsen”, legt ze uit.

En voor degenen die schrik hebben om (véél) te vallen, heeft ze ook nog een tip. “We hebben schaatshulpjes voor kinderen, die volwassenen kunnen voortduwen. Zo kan je jezelf ineens ook recht houden”, lacht ze. Mijn metekindje is helaas nét nog te jong om al mee te komen schaatsen, maar die tip onthou ik!

Wie zelf goesting gekregen heeft om ook eens al schaatsend het weekend in te zetten, zet het discoschaatsen deze vrijdag 12 november al best in z’n agenda. Ook dan kan je weer tussen 19u45 en 21u30 het weekend inglijden. Of, zoals in mijn geval: al geconcentreerd balancerend, om zé-ker niet op m’n gat te vallen.

Maar plezant, dat is het absoluut!

📍 Spuibeekstraat 1, 2800 Mechelen