• Getest & goedgekeurd

Getest & goedgekeurd: een avondje burlesque!

Getest & goedgekeurd |

Burlesque. Als je deze performance art voor dit artikel al kende, was het mogelijks omwille van de film uit 2010 met Cher en Christina Aguilera. Of misschien ben je fervent kijker van Belgium’s Got Talent. Of misschien had je er al wel eens van gehoord, maar weet je nog niet altijd wat het nu eigenlijk écht is. En dus, als proefkonijn voor Mijn Stad Mechelen, besloot ik om me dan maar eens aan burlesque te wagen, hé! Al een geluk ken ik Tatiana, de eigenares van de Antwerp Burlesque Academy, die me meteen liet weten dat, jawel, je ook in Mechelen zelf burlesquelessen kan volgen!

En zo stond ik er maandag dus op hakken – voor het eerst in een dikke twee jaar – , in legging en met een gezonde dosis zenuwen. Voor iemand met twee linkervoeten was de choreo met momenten uitdagend, maar dan volgde al snel de geruststelling: “Doe vooral wat voor jou natuurlijk aanvoelt, in plaats van exact de pasjes te volgen.” Oef! En heel eerlijk: het verbaasde me hoe snel je eigenlijk méé in de muziek, in de pasjes en in de performance zit.

Wie op basis van het filmpje op onze socials zou denken dat burlesque enkel vóór mannen is, stelt z’n beeld wel best bij. Want, vertelt Tatiana me: “Burlesque is een performance, maar het is ook een hele ervaring. Het verandert hoe je naar jezelf gaat kijken, omdat we je in de lessen uitdagen om de sensualiteit in jezelf boven te halen.” Wat ik er vooral uit meeneem: burlesque daagt je uit om jezelf graag te zien en om je vol plezier en zelfzekerheid in een performance te smijten. En dát, dat kon ik nu net deze week écht wel gebruiken.

En voor de mannen die interesse hebben in burlesque: iedereen is welkom op de lessen, hé! Alle info over de lessen en meer vind je terug op de website van Antwerp Burlesque Academy. 😉