• Getest & goedgekeurd
  • Weetjes

Getest & goedgekeurd: intro tot radio bij Project Wolf!

Weetjes |

Hey, hoi, hallo en goeiemorgen op deze maandag! Hoe was jullie (warm welkom) weekend? Ik heb (zoals gepland) mijn slag geslagen bij de handwerkwinkel. Maar… wat niet in de column stond is dat ik afgelopen weekend ook een introductieworkshop voor radio gevolgd heb bij Project Wolf, het medialab van de Mechelse jeugddienst, in de Hanswijkstraat!

Ik zag de advertentie voor de workshop toevallig voorbijkomen op Instagram en twijfelde geen moment om me in te schrijven. En gelukkig maar, want het was echt supertof! De introworkshop die ik gevolgd heb, is vooral bedoeld om jongeren al een eerste ervaring te geven in de radiostudio. Of ze nu een idee voor een podcast hebben, een radioshow willen uitwerken of, net zoals ik, gewoon ongelofelijk curieus zijn naar wat er allemaal achter een radioprogramma zit.

Project 'Wolvers' Silvie (rechts op de foto) en Youcef (links op de foto) hebben medeworkshopper Lander (rechtsboven op de foto) en mezelf een korte tour door de radiostudio gegeven, zodat we al een idee kregen van waar alle panels en schermen voor dienen. Eerst een korte uitleg over de mengpanelen en de programma's, dan de techniek erachter en afsluiten deden we met wat er zoal mogelijk is. En dan werd het meteen hands-on, want: we mochten on the spot onze eigen radioshow uitwerken en opnemen. Hoe leuk is dat?!

Na even brainstormen was het thema al snel gekozen (Halloween), de rubriekjes volgden vlot, Youcef en Silvie kozen nog muziek en… voor we het wisten zaten we in de studio voor opname. Spannend! Gelukkig wel met de technische begeleiding van Silvie en Youcef, die al een pak meer ervaring hebben met Studio Wolf, het digitale radiokanaal van Project Wolf.

Ben je benieuwd hoe de uiteindelijke show klinkt die we tijdens deze workshop in elkaar staken? Wel: je kan hem op de website van Project Wolf beluisteren! De titel verklap ik je alvast graag: Studio Weerwolf. 🤭

Ga je zelf trouwens graag eens in de studio aan de slag, met de basis- of vervolgworkshop voor radio? Hou dan de social media van Project Wolf in de gaten. Inschrijven is gratis, plezier is gegarandeerd. 🎉

📍 Hanswijkstraat 32, 2800 Mechelen