• Getest & goedgekeurd

Getest & goedgekeurd: Kunstuur!

Getest & goedgekeurd |

Hier ben ik weer met een nieuwe getest en goedgekeurd! Deze keer zonder filmpje waar ik met een baton draai of van een skateboard val (sorry!), maar de reden daarvoor lees je vrijdag in de column. 👀

Nee, maar dus: deze week deed ik het eens wat rustiger aan en ben ik ein-de-lijk (op de valreep!) eens bij het Kunstuur binnengesprongen. Het kwam ook mooi uit, aangezien de voorstelling in het Filmhuis net erna viel. Een avondje vol cultuur op het Cultuurplein in Mechelen, daar zeg je toch geen nee tegen?

De huidige tentoonstelling in de Heilige Geestkapel en het aanpalende Heilige Geesthuis toont 19de en 20ste eeuwse schilderkunst van Belgische kunstenaars, zoals Permeke en Ensor. Leuk detail: de uitleg bij de werken wordt gedaan door o.a. Els Dottermans, Dirk De Wachter en Wim Opbrouck. Elk schilderij wordt apart opgelicht, waarna iemand uitlegt welke connectie zij met het kunstwerk, de kunstenaar, of de afgebeelde personen hebben. Tussendoor – en op de achtergrond – hoor je prachtige en bijpassende muziek.

Kortom: Kunstuur is ideaal voor wie zich een uur lang wil onderdompelen in het beste van de Belgische schilderkunst. Pauzeer bij het buitenwandelen ook zeker even bij de werken van Sjarabang, die gebaseerd zijn op de stukken in de tentoonstelling. En sta me toe nog een tweede tip mee te geven: je eigen oortjes meebrengen mág en wordt aangemoedigd. Voor wie slecht te been is, zijn er trouwens klapstoeltjes voorzien. Zo hoef je niet alles al rechtstaand te volgen.

Wie deze editie van Kunstuur nog wil bezoeken, zal overigens wel snel moeten zijn. Op 30 september stopt deze editie en… wordt er volop gepland voor de volgende!

📍 Kunstuur: Minderbroedersgang 1, 2800 Mechelen