• Getest & goedgekeurd

Getest & goedgekeurd: leren kantklossen met Etterjefke 🧵

Getest & goedgekeurd |

Hoera, handwerk is weer helemaal hip! Als iemand die zelf al erg lang de ‘bomma-hobbies’ beoefent, kan ik alleen maar toejuichen dat steeds meer mensen de weg naar het haken, breien en borduren vinden. Maar kantklossen…. da’s toch niet zo’n evidente, hé!

Gelukkig hebben we in Mechelen de kantklosclub Etterjefke. Hun naam verwijst naar de typisch Mechelse kant, die (héél) vroeger ook door kinderen gemaakt werd. Wat het dan betekent? Spreek het eens uit op z’n Mechels. “Etter, Jefke!”, oftewel: harder (werken), Jefke! Van andere tijden gesproken.

Dat gezegd zijnde: kantklossen heeft me altijd al gefascineerd, al helemaal als je ziet hoe vingervlug sommige leden met de klosjes goochelen om de prachtigste patronen tevoorschijn te toveren! Voor de “Getest & goedgekeurd” van deze maand leerde ik, tijdens de workshop in Hof van Busleyden, een slang klossen in halve slag, door de klosjes te kruisen en te wringen.

Benieuwd hoe mijn gekantkloste slang eruitziet, na de basisles? Kijk dan snel mee! Zin om zelf ook eens met de klosjes aan de slag te gaan? Hou dan de Facebook-pagina van Etterjefke in de gaten. Hierop kondigen ze nieuwe workshops steeds aan! 🎉