• Getest & goedgekeurd
  • Wat te doen

Getest & goedgekeurd: skate-basics bij Skatelab

Wat te doen |

Als er één ding is dat ik me de afgelopen periode heb voorgenomen, dan is het om vaker dingen te proberen die me uit m’n comfortzone pushen. Een normaal mens gaat dan al eens proberen suppen op de Binnendijle, of een keer gaan padellen. Ik twijfelde echter al langer om te leren (roller)skaten en… heb de knoop dan maar doorgehakt, hé!

Kwestie van het ineens juist te leren, ben ik gisteren nog eens langsgefietst bij Skatelab, aan de oude brandweerkazerne. Het eerste waar Barre en Steven van Skatelab me meteen in geruststellen: vallen hóórt er nu eenmaal gewoon bij. “De helft van de tijd ligt een skater op de grond”, lacht Barre.

We vlogen er meteen in met de basics. Pushen om vooruit te geraken, kijken met welk been dat het vlotste ging – en leren stoppen, natuurlijk. Vallen werkt ook wel om te stoppen, maar… ik zou het toch niet aanraden. Leukste moment wat mij betreft: drie keer na elkaar een kick turn doen – zonder vallen!-, met dank aan de tip van Steven: “Wijs naar waar je wil draaien en dan volgt de rest normaal gezien automatisch.

Ik zal misschien nog niet meteen in het skatepark de ene trick na de andere kunnen doen, maar wat het cruisen en plezier erin vinden betreft, was deze eerste initiatie alleszins écht een succes. “Skaten is gewoon iets keileuks. En als één van de skaters hier dan voor de eerste keer hun board van de grond krijgen… dat gevoel is gewoon geweldig.” En dat kan ik absoluut beamen! Nu is het alleen nog hopen op een paar laatste zonnige, droge dagen om hier aan de vaart de basics nog wat verder te oefenen. 🤞

📍 Skatelab: Dageraadstraat 2, 2800 Mechelen