• Shopping

Herenmode op maat in hartje Mechelen: dat typeert Cassari!

Shopping |

Waar Cassari zo’n 34 jaar geleden door z’n vader opgestart werd als herenmodezaak in de Geitenstraat, is de winkel onder Philippe in de Graaf van Egmontstraat doorheen de jaren uitgegroeid tot een vaste waarde voor modieuze mannen in Mechelen – en zelfs ver daarbuiten. En met de recentste uitbreiding aan de winkel, voor kleding op maat, wordt dat enkel verder bevestigd.

De keuze om uit te breiden naar een winkelervaring voor maatwerk lag eigenlijk voor de hand. “Toen ik tien jaar geleden Cassari overnam, heb ik er mijn eigen weg in gezocht”, vertelt Philippe me. “Ik was al elf jaar bezig met maatwerk in de winkel, tussen de confectie. Dat bleek zodanig populair dat we op den duur ruimte te kort kwamen. Toen dit pand vorig jaar dus te koop kwam te staan, heb ik de sprong meteen gewaagd!” En zo werd regio Mechelen meteen een uniek winkelconcept rijker!

Philippe werkt hiervoor samen met Atelier Munro, een Nederlands maatwerkbedrijf. “We doen hier verschillende stuks op maat: van kostuums tot jeans tot chinos, van regenjassen tot schoenen. Je kiest zelf de stof, de kleur, de afwerking… elk detail is aanpasbaar tot het voor jou perfect is.” Philippe meet alle maten op, waarna alles – maar dan echt álles – met de hand gemaakt wordt. Of hoe handwerk en de vroegere kleermakersstiel van Philippe’s grootvader op een moderne manier verder leven in zijn nieuwe winkel. Mooi, toch? “En toch is het niet duurder dan onze collectie hiernaast,”, legt Philippe uit. “Ik vind het belangrijk dat de winkel toegankelijk is voor iedereen. Voor alle leeftijden, voor elk budget.

De klanten in de winkel zijn uiteenlopend, maar wanneer ik pols naar de leukste ervaringen klinkt het meteen overtuigd: “Maatwerk voor huwelijken. (lacht)” Hij vult verder aan: “Dat zijn de mensen die al meteen goedgezind binnenkomen. Wanneer ze het afgewerkte kostuum komen passen, zie je ze glunderen. En ik krijg soms ook foto’s door van het trouwfeest, met een bedankje. Mensen blij maken op zo’n grote dag in hun leven: daar doe je het voor, hé!

Wie zelf kleding op maat wil, maakt best een afspraak. Dat kan via het contactformulier op de website van Cassari, per mail of telefonisch via het nummer 015 20 60 20. Maandag wordt bewust enkel op afspraak gewerkt, legt Philippe uit. “Ik werk met één klant per keer in de shop, zodat de beleving volledig klopt en mensen zich op hun gemak voelen.” Wie liever eerst eens inspiratie wil komen opdoen, mag van dinsdag tot zaterdag ook steeds vrijblijvend binnenspringen.

Beste heren: wie er de komende periode liefst pico bello uit wil zien, weet bij deze alvast welk adresje ze zeker eens moeten bezoeken! En nu vraag ik me af of die jeans op maat ook niet voor vrouwen zou kunnen, want hoe een geweldig concept is dat?!

📍 Graaf van Egmontstraat 21, 2800 Mechelen