• Eten en drinken

Het swingendste café van Mechelen vind je nét onder de Sint-Romboutstoren!

Eten en drinken |

Als je van liveoptredens en podiumkunsten houdt, is de kans groot dat je de weg naar De Floeren Aap al lang gevonden hebt. Ad Musters en Veerle Deknopper baten al enkele jaren dit gezellige podiumcafé nét onder de Sint-Romboutstoren uit. De grote trots van Ad? Dat menig singer-songwriter, bluegrass- en jazz band hier al op het podium gestaan heeft. Onder normale omstandigheden staan hier maar liefst vijf dagen per week optredens gepland!

Tijdens de lockdown hebben ze – zoals menig café – een creatieve oplossing moeten vinden om bezig te blijven. Die was al snel gevonden in de vorm van bierpakketten. Deze zijn niet gevuld met om het even welk bier, natuurlijk. Elk pakket bevat een mooie selectie buitenlandse craft-bieren, elke week telkens uit een ander land. Echt iets voor de liefhebbers, dus!

Leuk om te weten: Ad en Veerle baten ook De BorrelBabbel uit, die in het najaar opnieuw zou heropenen na een pauze van vier jaar. En op de kaart? Niets minder dan de craft-bieren waar je nu van kan genieten in de bierpakketten. Zo krijgt Mechelen – na de terrasjes – binnen enkele maanden ook z'n kleinste ( en eigenlijk toch nieuwe) speciaalbier café terug!

De Floeren Aap: Nieuwwerk 7, 2800 Mechelen

Foto © Astrid Leriche