• Wat te doen

Hof Van Busleyden geeft cultuurliefhebbers een najaar om naar uit te kijken!

Wat te doen |

Fans van het museum Hof Van Busleyden kunnen vandaag niet één, maar twee data alvast in hun agenda noteren! Vandaag gaan namelijk de ticketverkoop voor de Open Monumentendag én de voorverkoop voor de nieuwe tentoonstelling van start!

Tijdens de Open Monumentendag op 12 september ontdek je in Hof Van Busleyden de verborgen ruimtes van het museum of… kan je ook meedoen met een gratis familieworkshop. Wees er wel snel bij voor een ticket want de plaatsjes zijn – uiteraard – beperkt!

En als je dan toch al tickets boekt voor de Open Monumentendag, kan je meteen ook je bezoek vastleggen aan de nieuwe geplande tentoonstelling “Uitbundig Verleden. De Bourgondiërs door Romantische ogen”. Je ontdekt er de 15de en 16de eeuwse Bourgondische vorsten, zoals ze in de kunst gezien werden door hun 19de eeuwse afstammelingen. Want ook zij grepen al terug naar het verleden om de narratief in het heden vorm te geven. De ticketverkoop gaat vandaag van start, de tentoonstelling zelf zal te bezoeken zijn vanaf 27 november tot 27 februari volgend jaar. Zo hebben cultuurliefhebbers weer een prachtig najaar om naar uit te kijken!

Spreekt de nieuwe tentoonstelling je wel aan? Dan hebben we goed nieuws! Met een Museumpas kan je het museum (inclusief de tentoonstelling) gewoon gratis bezoeken! Het Hof van Busleyden is immers één van de wel 200 musea en bijna 300 tentoonstellingen in België waar je met zo’n pas terechtkan. Een Museumpas kost €59 per jaar en met de kaart kan je zo veel musea bezoeken als je wil. Wil je ook zo’n pas bemachtigen? Dan kan je ‘m bestellen via http://bit.ly/museumpasbusleyden.

Foto © Hof Van Busleyden

#ad #native